Германия най-накрая изрази готовност да предостави свръхмодерните танкове Леопард на Украйна...стига

...
Германия най-накрая изрази готовност да предостави свръхмодерните танкове Леопард на Украйна...стига
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: По-добре леопардите да дойдат

Германия най-сетне изрази подготвеност да предостави свръхмодерните танкове " Леопард " на Украйна...стига американците първи да дават своите " Ейбрамс ". Това искане на Шолц бе мощно разкритикувано от военни специалисти. Множество европейски страни разполагат с  " Леопард " и те биха могли да координират доставките и ремонта на танковете, до момента в който при " Ейбрамс " този развой би бил доста по-бавен.

Позицията на Берлин по проблема с танковете провокира търкания с Вашингтон. Шефът на Пентагона Лойд Остин дойде в четвъртък в Германия, където се срещна с новия министър на защитата Борис Писториус, ден преди срещата във формата " Рамщайн " за разискване на нова военна помощ за Украйна. Основна тематика на диалозите сред Остин и Писториус са доставките на танкове, за които Киев упорства, че се нуждае в следващата фаза от контраофанзивата си. 

Американският напън върху Германия има своето пояснение. Съединени американски щати откровено има вяра в качествата на Украйна освен да изтласка Русия от окупираните след 24 февруари 2022 година, само че и да си върне Крим. 

Националната работа за защита (НСО) е свалила защитата на някогашния министър-председател Кирил Петков. Причината - отпаднала нужда, т.е. липса на опасност за лицето.Неофициално от Политическа партия питат каква тъкмо опасност грози лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че той непроменяемо да върви с защита и по какъв начин по този начин за него междуведомствената комисия, която взима решенията за лицата под държавна протекция, в никакъв случай не взима решения, че нуждата за това по отношение на него е отпаднала.

Правната комисия одобри на първо четене промени в Наказателно-процесуален кодекс, с които се вкарва механизъм за следствие на основния прокурор. 12 депутати гласоподаваха " за ", 1 " срещу ", а 8 се въздържаха. С измененията се вкарва механизъм за търсене на наказателна отговорност от основния прокурор и неговите заместници.

И този ден не мина без постоянните закани на " рашисти " с ядрена война. Бившият съветски президент Дмитрий Медведев, който цяла година размахваше пръст на Вашингтон, Париж и Варшава и ги плашеше с " искандъри ", " калибри " и какво ли още не, подсети на Запада, че Русия е нуклеарна страна. И като такава е невероятно да загуби стандартна война. Но другояче всичко със " специфичната военна интервенция " върви по проект.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР